Madama Butterfly+

Madama Butterfly

Puccinis klassiker i Hotel Pro Formas opsætning

2017

2017
31. jan - 14. feb 2017
La Monnaie de Munt, Bruxelles

Madama Butterfly

Puccinis klassiker i Hotel Pro Formas opsætning

2017

Efter iscenesættelse af Rachmaninovs tre korte operaer med fællestitlen Rachmaninov Troika på La Monnaie de Munt i Bruxelles i 2015 har Hotel Pro Forma fået en ny opgave for samme operahus: Madama Butterfly af Puccini.


Madama Butterfly er kendt og elsket i den klassiske operaverden. En ny fortolkning må findes. I Hotel Pro Formas iscenesættelse bliver Madama Butterfly til en spøgelseshistorie med den japanske geisha Cio-Cio-San som et gammelt spøgelse, en storyteller, der igen og igen må fortælle sin historie.

 

Sangeren, som fortæller, synger fra forscenen, mens en life size dukke på scenen skaber en stum opførelse af sit korte liv. Dukkens mulighed for stiliserede følelsesudtryk og sangerens rent musikalske fremførelse forstærker fortællingens emotionelle lag.


Andre dele af historiens underliggende toner synliggøres, når sortklædte ninjas bliver til truende forfædre, og når ildevarslende fænomener dukker op. Madame Butterflys død kan dog ikke ændres, men historien tager en anden drejning til slut.


Instruktør Kirsten Dehlholm bringer et team af kunstneriske samarbejdspartnere med til Bruxelles for at iscenesætte Madama Butterfly.

 

Premiere 31. januar 2017

Spilleperiode 31. januar – 14. februar 2017

 

Læs mere her.

2017
31. jan - 14. feb 2017
La Monnaie de Munt, Bruxelles
Del denne side