Den der hvisker lyver+

Den der hvisker lyver

En selvlysende komedie

2012

2013
25. maj 2013
26. maj 2013
ILT 2013 / Bora Bora, Århus
2012
10. nov - 1. dec 2012
Republiques Lille Scene

Den der hvisker lyver

En selvlysende komedie

2012

Otto har mistet sin elskede, Jenny Holst. Han er knust i sin sorg over at have mistet sin sande kærlighed. Men Otto har aldrig kendt Jenny. Hun er en tragisk skæbne, der er død uden pårørende. Otto har læst dødsannoncen i avisen og begynder at lyve om det liv, de kunne have haft sammen. Andre personer tager del i løgnen. Hvorfor prøver alle at stjæle min Jenny, hvisker Otto.

Den der hvisker lyver er både formelt og tematisk en undersøgelse af, hvordan ordet Fanger. Teksten har et plot, hvis grundlæggende greb er enkelt - en løgn bliver taget for pålydende, får sin egen realitet og kommer til at definere alle personernes opfattelse af sig selv og hinanden.

 

Forestillingen sætter en psykologisk-baseret dramatisk fortælling ind i en særlig rumlig, visuel ramme for at klargøre tekstens og fortællingens eksistentielle temaer af menneskelige relationer mellem nærvær og afstand, isolation og søgen efter kontakt.

 

Med Den der hvisker lyver ønsker Hotel Pro Forma at vise, hvordan rummet er en aktiv fysisk og psykologisk medspiller, der understreger og forstærker ordenes udsagn. Skuespillerne optræder med stringente regler for brugen af scenerummet, hvorved der åbnes for tekstens underliggende betydninger.

 

Dialogen spiller op til en visuel og formaliseret iscenesættelse, hvor det humoristiske opstår i sammenstødet mellem dialog og gestus. Teksten balancerer underfundigt mellem humor og farlighed, og ingenting skal tages for pålydende. Men tragisk det er det.

2013
25. maj 2013
26. maj 2013
ILT 2013 / Bora Bora, Århus
2012
10. nov - 1. dec 2012
Republiques Lille Scene
Del denne side