Atelier Hotel Pro Forma

Et internationalt tværkunstnerisk laboratorium

Atelier Hotel Pro Forma

Et internationalt tværkunstnerisk laboratorium

 

Atelier Hotel Pro Forma er et internationalt art lab, hvor unge, lovende kunstnere og studerende fra hele verden udvikler og viser værker skabt på tværs af kunstformer som visuel kunst, video, lyd, arkitektur, lys, tekst og scenekunst. 

 

Atelier Hotel Pro Forma driver to programmer for kunstnere og studerende

 

Artist-in-residence 
Praktik

 

 

Udstillinger, installationer og performances

Atelier Hotel Pro Forma udvikler værker til gallerier, museer, teatre, spillesteder, festivaler, projekter i det offentlige rum, samt månedlige udstillinger i Atelieret. Flere tidligere artists-in-residence og praktikanter arbejder nu på Hotel Pro Formas nationale og internationale produktioner.
 
Faciliteter

Atelier Hotel Pro Forma holder til i en tidligere cigarfabrik omdannet til et 640 kvm. åbent kontor, udstillingslokale, værksted, stort tekniklager, bibliotek, mørkekammer til lyseksperimenter og gæstelejlighed. 
 

Baggrund 

Atelier Hotel Pro Forma blev startet i 2011 af det internationale kunstneriske produktionsselskab Hotel Pro Forma, der blev grundlagt af kunstnerisk leder Kirsten Dehlholm i 1985. Atelier Hotel Pro Forma er skabt til at inspirere, udvikle og udvide den kunstneriske organisation som Hotel Pro Forma er i dag.
 

Manifest

Atelier Hotel Pro Forma skaber værker af unægtelig skønhed og kvalitet, som provokerer og inspirerer til nye erkendelser og ideer hos publikum og hos de involverede kunstnere, personer og organisationer.

Værkerne er altid tværfaglige og undersøgende og bliver til igennem samarbejde med globalt perspektiv. De involverede kunstnere, personer og organisationer gentænker og skaber exceptionelle værker.

Atelieret skal være et videns værksted og fungere som et afsæt for udvikling af tværfaglige værker, både for Hotel Pro Forma og det kunstneriske miljø i Danmark og internationalt. 
Kunstnerisk leder Kirsten Dehlholm er mentor på hvert projekt, der bliver skabt hos Atelier hotel Pro Forma.


Atelierets konkrete resultater omfatter udvikling af installationer, koncerter, performances til museer, spillesteder og festivaler, nye koncepter til fremtidige projekter og månedlige udstillinger, som vi kalder Hotel Pro Forma Lounge.

 

Målsætninger

  • At skabe tværfaglige værker med globalt perspektiv.
  • At dele, videreudvikle og udfordre Kirsten Dehlholm og Hotel Pro Formas særlige kunstneriske udtryk og organisation.
  • At skabe et længevarende netværk på tværs af faglige grupper og geografiske områder.
  • At udvikle og oplære unge og lovende kunstnere og studerende fra hele verden.
  • At skabe sansevækkende, længerevarende, provokerende og tankevækkende oplevelser, som inspirerer vores publikum. 
     

Information

For yderligere information om Atelier Hotel Pro Forma, kontakt venligst Lisbeth Jacobi, lisbeth@hotelproforma.dk

Del denne side