Artist-in-Residence+

Artist-in-Residence

Et program for internationale kunstnere

Artist-in-Residence

Et program for internationale kunstnere

Igennem Atelier Hotel Pro Formas Residency Program får internationale kunstnere hvert år en unik mulighed for at udvikle, skabe og vise værker eller works-in-progress i Hotel Pro Formas atelier i København.

 

 

Ansøgningskriterier:
Kunstnere, der ønsker at ansøge, skal være professionelle og have dokumenteret erfaring med udvikling af tværkunstneriske projekter. Vi vægter særligt ansøgere, der arbejder inden for SCI+ART (Science+Art),
da denne tematik er grundlaget for en stor del af Atelierets aktiviteter.

 

Ansøgere skal indsende en beskrivelse af det projekt, de ønsker at udvikle i løbet af deres ophold. Med afsæt i deres projekt, forventes de udvalgte kunstnere at producere et eller flere værker til Atelierets månedlige event, Hotel Pro Forma Lounge. Værkerne kan både være færdige værker og works-in-progress.

 

Atelier Hotel Pro Forma forventer desuden, at de residerende kunstnere er åbne over for at samarbejde og udveksle viden med Hotel Pro Formas kunstneriske team, som bl.a. omfatter Atelierets internationale praktikanter.

 

 

Atelier Hotel Pro Forma tilbyder:
Atelier Hotel Pro Forma ansøger om økonomisk støtte på vegne af de residerende kunstnere til at dække udgifter forbundet med deres ophold, herunder husleje, rejseomkostninger, produktionsudgifter og et mindre kunstnerhonorar.

 

Vi tilbyder desuden:
- adgang til Hotel Pro Formas organisation og netværk af kunstnere og producenter
- hjælp til at finde et sted at bo i København og at finde mulige finansieringsmuligheder
- at evaluere projektet på et konceptuelt, kunstnerisk og organisatorisk niveau
- et interessant, inspirerende og åbent miljø til at udvikle kunstneriske projekter i

 

 

Hvem kan ansøge:
Artist-in-residence programmet henvender sig primært til kunstnere fra de nordiske og baltiske lande. Danske kunstnere kan kun ansøge, hvis de bor i et andet nordisk eller baltisk land.

 

 

Residency perioder:
Opholdene har en varighed på 6-8 uger og ligger i perioderne marts-maj og september-december.

 


Mission
Atelier Hotel Pro Forma ønsker, gennem det internationale artist-in-residence program at gentænke og genskabe vores måder at arbejde og samarbejde på. Ambitionen er at skabe innovative, genrebrydende former for kunst, der i exceptionel grad udfordrer og rører både kunstnere og publikum.

 

Residerende kunstnere får en unik mulighed for at samarbejde med Hotel Pro Formas kunstneriske ledelse samt atelierets hold af internationale praktikanter i udviklingen af deres egne tværkunstneriske værker.

 

Alle kunstnere er udvalgt af kunstnerisk leder Kirsten Dehlholm.


For mere information, kontakt venligst Hotel Pro Forma på mail@hotelproforma.dk


Atelier Hotel Pro Formas Artist-in-Residence program er støttet er Kulturkontakt Nord

Del denne side